У Дніпрі літні майданчики розміщуватимуть по-новому (Фото)

Без псування естетичного вигляду міста та з економією для підприємців – у Дніпрі затвердили механізм  розміщення літніх майданчиків. Коли біля закладів розміщують якомога менше помостів та парканів, аби ті не псували естетичний вигляд вулиці та не заважали перехожим. Повідомляють у Дніпровській міській раді.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ця концепція спрямована на зменшення цих великих помостів, які встановлюють підприємці. Вони займають багато місця на тротуарі та заважають людям. Тож в цьому році ми встановили нову монетарну концепцію (рішенням міської ради від 22.02.2023 № 41/34 «Про підтримку підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу міста Дніпра під час дії воєнного стану в Україні»). Тобто, якщо біля ресторану стоїть помост зі столиками – це буде коштувати по площі помосту, а якщо столики виставляють просто на тротуар – то рахуємо вартість столиків. До того ж тим, хто перейшов на нову концепцію – знизили і вартість платежів. Це, по-перше, сприяє бізнесу під час війни, по-друге, це сприяє звільненню міських територій від такого захаращення. Ті бізнесмени, які вважають за необхідне мати помости та платити за них великі гроші, то окей, єдине – аби був забезпечений прохід для містян. Наш департамент торгівлі та реклами за цим слідкує. А якщо люди обирають європейський досвід та ставлять столики – то це комфортно як бізнесу в плані фінансів, так і містянам», – зазначив секретар міської ради Олександр Санжара, який 21 липня є черговим по місту.

Європейський досвід втілила і керівниця закладу «Хінкальня» Ірина Арістова.

«Раніше наш літній майданчик був з парканом на постаменті, і за його оренду ми платили значно більше. В цьому ж році ми прибрали паркани та зробили його більш компактним, аби було більше місця у проході. Наші гості позитивно оцінили ці зміни. Ми, зі свого боку, в 7 разів менше платимо за оренду. Тож це гарна ініціатива від міста, бо все ж ми йдемо в Європу і маємо брати приклад», – каже Ірина Арістова.

До внесення змін підприємці, які мали літні майданчики з помостами за 10 кв. м. у середмісті Дніпра платили 2 900 грн на місяць, каже директор департаменту торгівлі та реклами ДМР Андрій Пильченко.

«Після внесених змін ця сума скоротилась в два рази – 1 450 грн. Крім цього, підприємці, які перейшли на новий формат – сплачують  майже у 10 разів менше коштів за оренду. А ті орендарі, які залишили помости за старим зразком – сплачують оренду за старими розрахунками. Плата за улаштування майданчика з використанням помосту в такому разі складає 14 500 грн», – каже Андрій Пильченко.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!