У Дніпрі паркові рослини обробляють спеціальною сумішшю (Фото)

Дніпро продовжує активну підготовку до зими. Нині озеленювачі парків міста проводять комплексні роботи з догляду за зеленими насадженнями. Сьогодні працюють у парках Писаржевського та Зелений Гай. Дбають, щоб зберегти здоров’я та красу рослин, а також забезпечити належний санітарний стан парків і скверів для комфортного відпочинку містян.

Як повідомили у Дніпровській міській раді, нині у наших парках тривають профілактичні роботи з обробки рослин баковою сумішшю, яка допомагає захистити їх від грибкових захворювань у холодний сезон. Це особливо важливо в умовах підвищеної вологості та перепадів температури.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також вносимо мінеральні добрива, збагачені калієм і фосфором, які сприяють зміцненню кореневої системи рослин.

Для захисту хвойних дерев таких, як туя та ялівець, спеціалісти їх зв’язують. Ця техніка запобігає поломкам від намерзання снігу. У парках також регулярно очищають водовідвідні лотки від листя та сміття, аби уникнути підтоплень та забезпечити естетичний вигляд територій.

Особливу увагу приділяємо прибиранню опалого листя. Адже воно може накопичувати важкі метали та пил, що підвищує ризик захворювань рослин. Крім того, листя, що залишається на газонах, може запускати процеси гниття, негативно впливаючи на аерацію ґрунту, розвиток первоцвітів та декоративних рослин.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!