У Дніпрі покажуть картини, які створили у «Великому Перевозі»

4 квітня у дніпровському Музеї українського живопису відкрилася виставка робіт Ольги Паламарчук та Ольги Ворони-Адаменко. На ній представлені роботи, які художниці створили в арт-резиденції «Великий перевіз» на Полтавщині. Відомі мисткині родом із Києва презентували у Дніпрі близько 30 своїх картин. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Ми дуже раді вітати цю експозицію у Дніпрі, оскільки виставка в рамках проекту «Великий Перевіз» уже побувала на багатьох експозиційних майданчиках України. Ці роботи мають певну енергетику, бо картини, що створені на свіжому повітрі в такому мальовничому куточку нашої країни, увібрали первинні враження художника. Ці роботи щирі та переконливі, вони повністю відображають красу полтавських земель. Тут кожному буде цікаво подивитися, як реалістичний краєвид у незвичній манері грає по-новому», – сказав провідний науковий співробітник Музею українського живопису Володимир Маліков.

Резиденція «Великий Перевіз» була заснована у 2010 році художниками Тамарою та Олександром Бабаками i підприємцем Юрієм Осламовським. Вона розташовується  в с. Великий Перевiз – мiж Миргородом та Диканькою, поблизу Сорочинців та села Василiвка (маєток Гоголів-Яновських), у мальовничому місці над річкою Псел.

Спочатку в ній проводили пленери для живописців. Наразі тут працюють ще й графiки та медiaхудожники. А незабаром планують створити умови й для роботи керамiстiв. Крiм визнаних митців, запрошують молодих художників і студентів. За час існування резиденції в ній працювали понад 50 митців з усієї України (Київ, Львів, Ужгород, Одеса, Миколаїв, Донецьк, Харків). Географія розширюватиметься.
«Мої роботи виставлялися в багатьох містах України та за кордоном, навіть у Китаї та Японії. Проте це перша моя виставка у Дніпрі. «Великий Перевіз» для мене має якусь магічну атмосферу, там такий незвичний краєвид, перебуваєш у безперервному натхненні. У цій резиденції створені такі умови, що художник може думати лише про мистецтво. Мені дуже приємно було там попрацювати», – розповіла художниця Олена Паламарчук.
Виставка «Великий Перевіз» діятиме до кінця квітня у Музеї українського живопису (площа Троїцька, 5А, 3-й поверх).