У Дніпрі покажуть особливу “Венеру”

З 1998 року в Україні щорічно у другу неділю жовтня відзначають День художника. Низка заходів проекту «Експонат місяця» у Дніпропетровському художньому музеї приурочена цій події. Одна з них – цікава «подорож» у мистецтво живопису ХІХ століття разом з роботою відомого митця Василя Микитовича Кучумова. До речі в цьому році йому відзначають 130 років з дня народження, а роботі під назвою «Венера» більше ста років.

“На нашій картині зображено момент першої появи на берегах Неви античної статуї Венери, яка пізніше увійшла в історію культури під ім’ям Венери Таврійської. У 1916 році випускник Вищого художнього училища живопису, скульптури та архітектури при Академії Мистецтв В.М. Кучумов вирішив на суд викладацького журі висунути багатометровий історичний твір з часів Петра Великого, за який отримує вищу нагороду – право на закордонне відрядження за рахунок Академії для подальшого удосконалювання своєї майстерності. Дипломна робота «Петро I оглядає статую Венери в Літньому палаці» отримала високу оцінку сучасників”, – розповідають у прес-службі музею.

Захоплюючі історії про художника, сюжет картини та «пригоди» Венери Таврійської чекають на відвідувачів 4 та 13 жовтня о 14 годині 2018 року.