У Дніпрі пройшов осінній біоквест

26, 27 та 29 жовтня на базі ботанічного саду та факультету біології, екології та медицини Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов осінній біоквест-марафон для старшокласників. У ньому взяли участь 20 команд із загальноосвітніх навчальних закладів Дніпра, Кривого Рогу, Солонянського, Павлоградського, Томаківського, Новомосковського районів Дніпропетровської області.

біоквест

Восени за доброю традицією студенти та співробітники факультету біології, екології та медицини разом з Дніпропетровським відділенням МАН в черговий раз провели біолого-екологічний квест для школярів, яким подобається наука про життя – біологія.

біоквест

«Щоб потрапити на цей осінній захід, команди записувалися ще весною, – відзначила декан факультету професор Олена Севериновська. – У перші дні подачі заявок весь список учасників було сформовано. Приємно, що у квесті бере участь багато школярів з невеличких сільських шкіл, їм довелося раненько встати, щоб встигнути й вчасно доїхати до нас. Деякі з учнів вже серйозно займаються наукою і пишуть наукові роботи у Малій академії наук. Сподіваємося, що вони стануть нашими студентами».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учасники марафону – учні 9-11 класів – мандрували науковими станціями, послідовно виконуючи цікаві завдання з біології, хімії та медицини. Так, наприклад, на станції «Хімічні процеси життя» необхідно було знайти відповідність між запропонованими гормонами та емоціями людини (у вигляді смайликів), які вони пробуджують. На станції «Веселі морські тварини» – впізнати й назвати морські риби, розглядаючи їх опудала, та розподілити всі запропоновані варіанти за класами: хрящові та кісткові риби.

Найвеселішою виявилася станція «Діагности-лаборанти», де з розрізнених кісток необхідно було скласти пояс нижніх кінцівок людини. Одночасно складною й цікавою була станція «Чудовий організм», де на таблиці треба було вказати базові елементи зорової сенсорної системи: оболонку ока, склоподібне тіло, зіницю, кришталик, сітківку, рогівку та ін.

У кінці заходу за кількістю набраних балів на конкурсах-станціях було визначено переможців та призерів квесту.

Факультет біології, екології та медицини

ДНУ ім. О.Гончара

Залишити відповідь