У Дніпрі провели майстер-клас з приготування куті (Фото)

23 грудня в стінах Дніпропетровського історичного музею відбувся майстер-клас із приготування традиційної української куті, який провели історик Зоряна Бондар та науковий співробітник Ірина Рева. Розповіли на ФБ-сторінці музею.

Гості заходу мали можливість почути історію походження різдвяних традицій, дізнатися старовинний рецепт, самостійно потовкти мак в ступі до виділення солодкого соку (ох, і непроста це справа!), приготувати кутю під керівництвом пані Зоряни та поспівати чудових колядок.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Магія щирості та неймовірна глибина традиції – такі емоції викликала розповідь пані Зоряни. Родинний рецепт куті, пшениця, вирощена на батьківському полі, колядки, які передавалися з покоління в покоління… а поруч у вітрині фотографії з родинного архіву її бабусі Т.З. Максименко, 1922 р.н., та дідуся М.О. Максименка, 1928 р.н., вражаюча історія яких представлена на діючий зараз у стінах музею виставці «Дзвони пам’яті»», – зазначили у музеї.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!