У Дніпрі шеф-кухарі приготували рекордну кількість автентичних страв
У Дніпрі та ще трьох містах України зафіксували новий національний рекорд у категорії “Кулінарне мистецтво”. Шеф-кухарі з різних регіонів одночасно приготували найбільшу кількість автентичних страв української кухні. У Дніпрі це 50 страв: 31 основна та 19 видів хліба. Загальна кількість приготовленої їжі у чотирьох містах – 164 страви. Розповідає Суспільне.
Шеф-кухарка Аріна Брусловець розповідає, над приготуванням їжі працювала команда з десяти людей. “Всі ці страви по часу десь два дні ми готували, мабуть трішки більше, тому що позицій багато, для нас щось трохи новеньке було, тому що багато із цього вже в старовину готувалося, ми не застали це”, – каже шеф-кухарка. Готували більшість страв східного регіону, каже майстер виробничого навчання Сергій Ільїнський. Куховарили як і за старовинними рецептами, так і за допомогою нових технологій, каже чоловік.
“Ця страва місцева наша уха, уха Наддніпрянська. Особливість в тому що готується з великої кількості риби, подається з рибою і під час приготування додаються ще свіжі томати”, – розповів майстер виробничого навчання Сергій Ільїнський. Встановлювали рекорд в одному з закладів харчування міста. Відвідувачі прийшли подивитися та посмакувати автентичні страви. Загалом у Дніпрі приготували 50 страв: 31 основну та 19 видів хліба, каже представниця національного реєстру рекордів України Олена Булах. Вона розповідає, що окрім Дніпра у встановленні рекорду взяли участь Київ, Рівне та Борислав.
“Сьогодні у нас рекорд – найбільша кількість автентичних страв української кухні. Накриті були столи одночасно в чотирьох містах України. Всі страви автентичні, жодна страва не повторюється”, – розповіла представниця національного реєстру рекордів України Олена Булах. Загальна кількість приготовленої їжі у чотирьох містах – 164 страви. За словами представниці національного реєстру рекордів України Олени Булах, такий рекорд встановили вперше.
Фото: Суспільне Дніпро