У Дніпрі територію парку звільняють від МАФів

У дніпровському парку Глоби демонтували майже всі незаконні малі архітектурні форми (МАФи). Залишилося прибрати останній. Йдеться про пʼять споруд, чотири з яких вже прибрали. Такі роботи проводяться відповідно до рішення виконавчого комітету. Повідомили у Дніпровській міській раді.

Це були покинуті, захаращені об’єкти комерційної діяльності, які вже давно не працювали, мали неестетичний вигляд і були небезпечні для відвідувачів парку.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Після того, як наприкінці 2022 року цей парк передали на баланс комунальному підприємству, почали роботи з благоустрою території. Під час інвентаризації виявили пʼять незаконних малих архітектурних форм. Вони вже давно не функціонували, були зруйновані. Там постійно проживали безхатченки. Виконком міськради ухвалив рішення про демонтаж таких споруд. Попередньо направили запити до відповідних структур, які підтвердили відсутність власників, а відтак – і незаконне розміщення без документів.

Чотири МАФи вже демонтували. Залишився один. Це колишнє кафе з деревʼяного зрубу поруч з алеєю казкових героїв. Його упродовж місяця теж обіцяють прибрати.

Локацію парку, де демонтуємо останню незаконну споруду, готують до сезону. Це затишна зона. Виконали тут санітарне обрізання дерев. Нині працівники розчищають місце, де плануємо встановити новий дитячий майданчик, придбаний підприємцями, які працюють у парку. Поруч також оновлять  лави.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!