У Дніпрі в чоловіка вимагали гроші за неіснуючий борг (Відео)

Поліцейські Дніпра затримали чоловіка за вимагання 5 тисяч доларів США у місцевого жителя. Майже чотири місяці зловмисник вимагав у потерпілого гроші за неіснуючий борг, при цьому погрожував фізичною розправою та знищенням майна. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Працівники Дніпровського відділу поліції з’ясували, що з березня цього року зловмисник почав телефонувати на мобільний телефон 46-річного потерпілого з вимогою сплатити неіснуючий борг. Після відмов він двічі намагався підпалити авто своєї жертви та погрозами вимагав передати йому вказану суму.

Під фізичним та психологічним тиском 16 червня потерпілий передав вимагачеві частину суми. Одразу після передачі коштів правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час обшуку у нього вилучили 600 доларів США, близько 7 тис. гривень, корпус від гранати Ф1, схему з планом підпалу автомобіля потерпілого, а також інші докази його причетності до ряду злочинів.

Наразі поліцейські встановлюють інших причетних осіб та всі обставини злочину.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.