У Дніпрі відкрили унікальну інсталяцію (Фото)

22 серпня у Дніпрі у музеї «Машини Часу» відкрили інсталяцію «(НЕ)РОЗЧАВЛЕНИЙ». Її суть — показати характер та внутрішню силу українського народу через шматки зруйнованих будівель та металевих конструкцій.

Як зазначили у міській раді, центральним експонатом є автомобіль «Таврія». 19 квітня цього року, внаслідок ракетного удару росіян по житловому будинку на площі Вокзальній, 1, на нього впала одна зі стін будівлі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Музейники знайшли власника автівки. Ним виявився переселенець з Волноваського району Донецької області Олексій. Два роки тому на цьому авто він вивіз до Дніпра свою родину. Те, що їхня понівечена автівка стане художнім символом, ніхто з них не уявляв.

«Ми познайомилися з Михайлом (Михайло Прудніков, директор музею «Машини часу», — ред.), який забрав нашу «ластівку». Залишив бодай якісь спогади. Бо так би ми її і не побачили ніколи. А вона рятувала нас. Не знаю, будемо ми тут жити чи ні, але приходитимемо сюди — вклонятися їй», — каже Алла Семенівна — мати власника авто Олексія.

На відкриття запросили також і рятувальників ДСНС, які завжди першими прибувають на місця «прильотів» — так само, як і під час влучання у будинок на площі Вокзальній.

До експозиції дніпряни можуть додавати і власні артефакти. Так, мер Дніпра передав музею фрагмент глиняної черепиці, виготовленої ще за часів Катеринослава. Цей екземпляр вцілів після обстрілу росіянами одного з будинків по вулиці Мануйлівській.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!