У Дніпрі юнак знімав на телефон свій злочин

У Дніпрі 19-річний молодик підозрюється у замаху на вбивство заради ґаджетів. Так, Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно 19-річного юнака за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 п. 7 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 187 КК України (закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів, розбій).

«Так, у грудні 2019 року заради легкої наживи група молодиків скоїла розбійний напад на двох незнайомих громадян біля одного з ресторанів міста Дніпра. Розпиливши газ потерпілим в очі, вони почали наносити численні удари по тілу, після чого відкрито заволоділи їх грошовими коштами, мобільним телефоном, пристроєм для куріння тютюну, фітнес-трекером та іншим майном. Проте одному з нападників цього виявилось замало, тому відразу ж після вчинення розбійного нападу, він наніс одному з потерпілих не менше 5 ударів ножем у грудну клітину з переду та ззаду. Свій замах на вбивство він знімав на мобільний телефон та у подальшому цей відеоролик, який пропагує культ насильства та жорстокості виклав у соціальну мережу. Проведеними слідчими та розшуковими заходами зловмисника встановлено та затримано. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство з хуліганських мотивів та розбою і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні прокуратури Дніпропетровської області.

Крім того, правоохоронцями вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом створення та розповсюдження підозрюваним у соціальній мережі відеоролику, який пропагує культ насильства та жорстокості (ст. 300 КК України).

Досудове розслідування триває. Вживаються всі необхідні слідчі та розшукові заходи направлені на встановлення інших осіб причетних до скоєння зазначеного злочину.

 

Фото: torange.biz