У Дніпрі запрацювала унікальна автошкола (Фото)

Автошкола для осіб з інвалідністю запрацювала у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Проєкт МВС України реалізували в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Повідомляють на ФБ-сторінці закладу.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На базі ДДУВС готують водіїв категорії «В» з числа осіб з інвалідністю, а саме – з порушеннями опорно-рухового апарату. Термін навчання – 11 тижнів, із них 4 тижні – теорія, а 7 – практика.

До послуг слухачів сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані для осіб з інвалідністю; сертифіковані та сучасні автомобілі з ручним керуванням; навчання і складання іспитів в інклюзивних приміщеннях; досвідчені викладачі, які зрозуміють та допоможуть; можливість індивідуального навчання за зручним графіком (теоретичні заняття можна проходити онлайн. Практичні заняття – тільки очно, проте графік може бути гнучким).

Для відвідувачів облаштували усі умови комфортного перебування в закладі. У наявності пандуси на вході, окремий санвузол, спеціально облаштована аудиторія та навчальний автомобіль.

Тут навчаються особи з інвалідністю, які бажають уперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В» або воно у них є, але бажають перенавчитися на авто з ручним керуванням.

Аби вступити до автошколи потрібно виконати 3 пункти плану:

  1. Пройти медико-соціальну комісію та отримати довідку про причину та групу інвалідності.
  2. Пройти медичний огляд та отримати довідку про можливість керування транспортним засобом.
  3. Завітати до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та надати відповідний пакет документів.

Документи для реєстрації також можна подати онлайн. За подробицями звертатися до контактної особи: Андрій Жбанчик, тел. +38 (067) 636-97-40, електронна пошта t_astahova_t@ukr.net

Адреса Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: м. Дніпро, просп. Гагаріна, 26.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!