У Дніпропетровській області за температурними показниками триває літо

На Дніпропетровщині, за температурними показниками, триває літо. Вдень +26 – +28, що для цієї пори року вище норми на декілька градусів. Про це повідомив Суспільному гідрометеоролог Василь Гринчак.

Через таку погоду у вересні знову квітнуть каштани та вишні, а дніпряни використовують спекотні дні для активного відпочинку і прогулянок. Календарне літо завершилося, а метеорологічне – ні, зазначає гідрометеоролог Василь Гринчак. “Вересень за останні 30 років став тепліший майже на градус. Середньомісячні температури вересня вище норми на 2-3, було на 5 градусів вище норми. В цілому погода і клімат стали жаркішими на Дніпропетровщині”, – говорить він.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також експерт зазначає, що цього року на Дніпропетровщині температурних рекордів не зафіксовано, така тепла погода є звичною для нашого регіону.

До кінця місяця в регіоні опадів не очікується. Вдень буде 27-28 тепла. На початку жовтня температура повітря знизиться, прогнозує Гринчак. Вночі буде 10-12 градусів, вдень до 22-х. Загалом, за його словами, осінь буде довга і сонячна, а зима – відносно коротка і тепла.

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!