У Дніпровському художньому музеї свої картини показали петриківці

У Дніпрі до відзначення 110-річчя Дніпровського художнього музею долучилися петриківські майстри та майстрині. Адже селище Петриківка – знакове для нашого регіону й для країни в цілому.

«Петриківка має давню історію, пов’язану із запорозьким козацтвом. А з кінця ХІХ – початку ХХ століття завдяки праці історика Дмитра Яворницького широкий загал дізнався про декоративний розпис, що побутував у селі протягом кількох віків. У ХХІ столітті цей орнамент прославив нашу країну на міжнародному рівні. У 2013 році петриківський розпис ЮНЕСКО включило до Списку нематеріальної культурної спадщини людства», – розповіли на ФБ-сторінці музею.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Скоро сто років, як у Петриківці налагоджено навчання – досвідчені майстри передають свої вміння майбутнім поколінням художників і художниць. На ювілейній виставці в художньому музеї роботи Марії та Андрія Пікушів, Наталії Рибак, Олени Данилейко, Людмили Кравець, Людмили Лук’яненко, Наталії Бережної, Світлани Біленко, Валентини Деки, Марії Яненко, Яни Захарченко, Валентини Карпець-Єрмолаєвої посідають особливе місце.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!