У Кривому Розі пройшло шоу на землі та в небі (Фото)

Рекордну кількість порушень правил дорожнього руху можна було побачити у Кривому Розі. Цього дня  змагалися учасники відкритого чемпіонату міста з автокросу «Гонки на виживання».

Та навіть попри видимі, на перший погляд, порушення класичних автоправил, унікальні змагання обов’язково проходять із суворим дотриманням правил перегонів на треку. Переможцями визнаються водії, які у числі перших перетинають фінішну лінію після 12-ти кіл кожного із трьох заїздів і заробляють найменше штрафних очок.

Для повного успіху ще треба зуміти уникнути несподіваних технічних неполадок своєї автівки на вередливій автотрасі та вберегти власний транспортний засіб від механічних пошкоджень з боку конкурентів.

Захоплююче видовище автоперегонів цього разу організатори присвятили Дню Європи та Дню народження міста Кривий Ріг. «Гонки на виживання» вже чимало років є оригінальною криворізькою візитівкою. Відкриття нового сезону автогонок відбулося уже в 21-й раз.

Не зважаючи на перекидання автівок на дах, долання дистанції траси машинами на трьох колесах через пошкодження шин, головний суддя змагань Едуард Зарічний назвав відкриття сезону-2018 доволі красивим видовищем.

 

Невелику кількість екіпажів, лише 16 машин, компенсувало шоу учасників на квадроциклах, виступ мотоспортсменів. Родзинкою свята стала коротка авіаційна програма, під час якої повітряний ас віртузно виконав фігури вищого пілотажу на спортивному літаку ЯК-52, вітаючи з неба  кількатисячне велелюддя глядачів.

Технічний комісар гонок Ігор Козирєв зазначив, що рівень підготовки автотехніки до перегонів заслужив найвищої оцінки за пятибальною шкалою.

– Про значення цих змагань для самих криворіжців говорить масове відвідування людьми екстрим-шоу, – зауважує голова Криворіької міської федерації технічних видів спорту Федір Губаренко. – А от високі ціни на пальне, тимчасова фінансова скрута не доволяють учасникам автоперегонів з Київщини, сусідніх Запорізької та Кіровоградської областей , так активно як раніше, долучатися до змагань.

Відкритий чемпіонат міста з автокросу «Гонки на виживання» багато років поспіль живе і розвивається у Кривому Розі завдяки підтримці наполегливих організаторів – мерії міста, виконкому Саксаганської районної у місті ради, ініціативі заповзятого криворізького автоспортсмена, народного депутата України Андрія Гальченка, який у першому етапі змагань 2018-го здобув «бронзу». На другій сходинці переможного пєдесталу – Сергій Воронін із Запоріжжя. Титул чемпіона етапу на старті сезону і перше почесне місце завоював криворіжець Джанай Омаров.

Ян Султан

Фото Станіслава Лебединського