У Молдові помер легендарний «Будулай»

У Молдові на 82-му році життя помер відомий актор Міхай Волонтир, який виконав знамениту роль Будулая в фільмі «Циган». Про це повідомляє «Укрінформ».

«Кожний вихід на сцену Міхая Волонтира був для всіх нас подією. Він залишиться для нащадків неперевершеною особистістю як в житті, так і на сцені», – заявив у зв’язку з цим керівник молдавського театру «Сатирикус» Санду Греку.

Міхай Волонтир народився 9 березня 1934 року в селі Глінжени Резінського району. З 1957 року працював у Бельцькому драматичному театрі імені Васіле Александрі.

В останні місяці життя актор перебував у важкому стані в лікарні міста Бєльці. У нього було онкологічне захворювання і діабет з ускладненнями на очі. В останні роки Волонтир майже нічого не бачив. Із 1990-х років він переніс кілька операцій, тим не менш, актор до 2014 року продовжував грати в театрі.

За свою довгу кар’єру він зіграв у безлічі відомих фільмів. Серед них – «У зоні особливої уваги», «Від Бугу до Вісли», «Сліди перевертня» та інші картини. Також зіграв понад 100 ролей в театрі. Але найвідомішою роллю залишається Будулай з відомого фільму «Циган».

Актор був удостоєний звань Народний артист Молдавської РСР і Народний артист СРСР, а також був лауреатом Державної премії РРФСР.

Залишити відповідь