У січні – серпні 2015 року продаж квитків через інтернет збільшився вдвічі

Дедалі більше пасажирів купують квитки на поїзди через електронні канали обслуговування. Так, за 8 місяців цього року пасажири оформили через інтернет 25,6 % квитків від загального продажу, що на 12,6 % більше ніж у відповідному періоді 2014 року, повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.
Також у цьому році вдвічі збільшилася кількість оформлених квитків через офіційний онлайн-сервіс Укрзалізниці booking.uz.gov.ua. Так, за 8 місяців 2015 року через цей сайт пасажири оформили 14,8 % квитків від загального продажу, тоді як за аналогічний період минулого року – 7,3 %. Нагадаємо, що цей сервіс став доступним для пасажирів з липня 2013 року.
Серед переваг, які приваблюють користувачів купувати квитки на сайті Укрзалізниці, а не в залізничній касі, зокрема, зручне і зрозуміле користування сервісом, найактуальніша інформація щодо наявності місць та вартості проїзду, а також менша вартість квитка порівняно з іншими ресурсами. Також на сайті booking.uz.gov.ua студенти вищих навчальних закладів можуть оформлювати пільгові квитки.
Наразі електронні квитки через всесвітню мережу можна придбати на всі цілорічні поїзди внутрішнього сполучення, окрім літніх і поїздів, нумерація яких починається на 600 і 800. На ці поїзди в режимі онлайн можна придбати бланк, який необхідно обміняти в залізничній касі на звичайний квиток. Ця послуга безкоштовна.
Оформлення проїзних документів через інтернет впроваджено з кінця 2008 року. Відтоді через всесвітню мережу оформлено та зарезервовано понад 21 млн квитків.

Залишити відповідь