У скверах Дніпра висаджують багаторічні рослини (Фото)

Сквер Олександра Усачова у Дніпрі. Тут завдяки працівникам парку розкинулась альпійська гірка. Із вересня її доповнюють багаторічними рослинами — продовжуючи роботу з поступового озеленення усього пагорба. Серед багаторічних рослин: більше ніж 300 саджанців ялівця, хвойних кущів, пенісетума. Рослини ще молоді, їм потрібен певний час, аби набути сили, росту та пишного забарвлення.

Як розповіли у Дніпровській міській раді, рясне цвітіння цих саджанців відбудеться навесні. Нині рослини оброблюють добривами, підрізають, прополюють, прибирають бур’ян. Для комфорту мешканців облаштували також сходи, які ведуть на пагорб. Там розташована колонка з водою. Мешканці району користуються нею під час відключень води. У парках Дніпра представлені 15 видів багаторічних рослин.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Висаджування «багаторічок» має й оздоровчий ефект. Такі рослини очищають повітря й виділяють додатковий кисень.

А у сквері Металургів також кипить робота: засаджують 4 клумби, розташовані у самому центрі локації. Висаджують гортензію пінкі-вінкі, дерен білий, вівсяницю, пенісетум, міскантум китайський, туї тощо. І це ще далеко не повний перелік висадженої багаторічної краси. Рослини тільки висаджені, потрібен час для дорощування. Наступного літа вже картина буде набагато яскравіша. Поки треба багато поливати, прополювати тощо.

Багаторічні рослини у міському озелененні дозволяють економити ресурси міста, адже не потребують залучення значної кількості працівників, вони стійкі до кліматичних умов.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!