Україна припинила імпорт електроенергії з РФ – “Укренерго”

Україна в п’ятницю припинила імпорт російської електроенергію. Про це повідомили в прес-службі НЕК “Укренерго”, передає “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“З 2:00 п’ятниці припинили”, – зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Україна з 1 листопада відновила імпорт електроенергії з Росії. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив про готовність України призупинити імпорт на поточному тижні.

ДПЗД “Укрінтеренерго” і ВАТ “Інтер РАО” наприкінці грудня 2014 уклали договір на експорт електроенергії з ЄЕС Росії в об’єднану енергетичну систему (ОЕС) України.

Річний контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок об’ємом до 1,5 ГВт.

Україна в 2014 році імпортувала 178 млн кВт-год електроенергії з Росії, у тому числі в грудні цей показник склав 93,2 млн кВт-ч.

У січні-вересні 2015 року Україна імпортувала 1,951 млрд кВт-год електроенергії з Росії, в т. ч. у вересні – 10,6 млн кВт-год.

“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Залишити відповідь