Уряд встановив ліміт площі для компенсації пошкодженого житла у рамках «єВідновлення»

Згідно з новою постановою №39 від 16 січня, Кабмін оновив правила надання компенсацій власникам житла, пошкодженого або знищеного внаслідок воєнних дій. Тепер для отримання компенсації за квартиру її площа не має перевищувати 150 квадратних метрів. Що стосується будинків садибного типу, а також садових та дачних будинків, компенсація передбачена для об’єктів з площею не більше 200 квадратних метрів.

Житлові об’єкти, які мають площу, що перевищує ці встановлені ліміти, будуть включені до реєстру пошкодженого або знищеного майна. Власники таких об’єктів зможуть згодом звернутися за компенсацією за рахунок репарацій, у разі внесення відповідних змін до законодавства.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Державна програма «єВідновлення» допомагає громадянам України, чиє майно було знищено або пошкоджено внаслідок воєнних дій. Це стосується квартир, приватних будинків, інших житлових приміщень, включаючи кімнати в гуртожитках.

Заявки на допомогу подають через застосунок «Дія». Розмір компенсації визначає комісія протягом місяця. Компенсації можна використовувати на будматеріали з переліку або послуги партнерів програми.

Початково програма була орієнтована на мінімально пошкоджене житло. З 1 серпня вона також охоплює повністю зруйноване житло.

Із січня 2024 року розпочали компенсувати витрати тим, хто вже відремонтував пошкоджене житло за власні кошти. Для тих, хто планує будуватися на власній землі, рекомендується зачекати на введення грошових компенсацій на відбудову.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!