Увечері на Дніпропетровщині може з’явитися обмеження на споживання електрики після ракетної атаки

В ніч на 8 травня Україна знову зіткнулася з масованою атакою на свою енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», ворог випустив понад 50 ракет та 20 безпілотників типу «шахед» по об’єктах генерації електроенергії у шести українських областях, включаючи Львівську та Вінницьку.

За попередньою інформацією, постраждала інфраструктура одного з об’єктів «Укренерго». Через це деякі регіони тимчасово заживлені резервними схемами. На місцях подій працюють екіпажі ДСНС, а аварійно-відновлювальні роботи тривають.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У зв’язку з необхідністю компенсувати втрати в енергосистемі, «Укренерго» анонсувало можливе введення обмежень споживання електроенергії від 18:00 до 23:00 по всій країні. Захід має на меті забезпечити баланс між доступними ресурсами та потребами споживачів.

Для забезпечення додаткових потужностей Україна імпортує електроенергію з країн Європейського Союзу, зокрема Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови, з максимальною потужністю до 1 198 МВт у пікові години.

Також повідомляється про знеструмлення населених пунктів у декількох областях через негоду та бойові дії. Частково без електрики залишилися мешканці Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Харківської та Сумської областей.

У зв’язку з цими подіями, «Укренерго» закликає громадян до обережного і ощадливого використання електроенергії, особливо у вечірній час з 18:00 до 23:00, для уникнення критичних перебоїв у енергопостачанні.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!