В Україні скоротять кількість освітніх галузей у три рази

Кабмін ухвалив рішення скоротити кількість освітніх галузей майже втричі, що дозволить наблизити українську освіту до європейських стандартів. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

У відомстві зазначають, що це крок у напрямку гармонізації українського законодавства з європейськими нормами, включаючи реформування системи вищої освіти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Згідно з новим Переліком галузей і спеціальностей, затвердженим урядом, кількість освітніх галузей скорочується з 28 до 11, що максимально інтегрує українську освіту до Міжнародної стандартної класифікації освіти (МСКО).

Ключові зміни:

  • Кількість освітніх галузей скорочується з 28 до 11, що відповідає європейським стандартам.
  • Стандарти вищої освіти за кожною спеціальністю будуть оновлюватися відповідно до регламентів ЄС, що спрощує академічну мобільність студентів.
  • Українська вища освіта буде більш інтегрована в Єдиний європейський простір вищої освіти.

Крім того, це рішення є важливим для подальшого впровадження Закону України “Про індивідуальні освітні траєкторії”. Найближчим часом Міністерство підготує таблицю відповідності між Переліком галузей знань і спеціальностей 2015 року та новим Переліком.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що гармонізація освітніх галузей дозволить уникнути бюрократичних перепон і спростить вступ до європейських закладів вищої освіти на магістерські програми або програми обміну.

“Ми маємо адаптувати кожну сферу до європейської, і освіта тут стоїть на першому місці. Вже наступного року студенти почнуть вступати за новими стандартами,” — зазначив міністр.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!