В Україні з початку року зафіксували випадки африканської чуми свиней

Протягом перших восьми місяців 2024 року в Україні зареєстровано 54 випадки африканської чуми свиней (АЧС), що на 15% більше, ніж за весь попередній рік. Про це повідомляє асоціація “Свинарі України”, посилаючись на дані Держпродспоживслужби.

Ситуація з поширенням АЧС залишається критичною. Як зазначено у повідомленні, наразі особливо важливо розробити галузевий стандарт щодо біобезпеки та план реагування на випадок появи нових хвороб, які раніше не були зафіксовані на території України.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У рамках проєкту «Збереження здоров’я тварин в Україні» триває співпраця між представниками українського свинарства, державними органами та міжнародними партнерами з метою впровадження найкращих практик біобезпеки для запобігання поширенню африканської чуми свиней.

Розробка ефективного плану реагування на нові захворювання дозволить значно посилити контроль за епізоотичною ситуацією в країні. Для бізнесу передбачено проведення розширених ветеринарних досліджень, підтримка у підвищенні рівня біобезпеки та надання ветеринарного супроводу підприємствам.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!