В Україні збільшується кількість вакансій на ринку праці

На ринку праці України спостерігається зростання кількості вакансій. Найбільший попит – на представників робітничих професій і сфери торгівлі. Про це зазначається на сайті Державної служби зайнятості.

У вересні 2023 року в базі даних Державної служби зайнятості (ДСЗ) налічувалося 103 тисячі вакансій, ще у липні їх було 83 тисячі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Найбільшу кількість пропозицій роботи зареєстровано у службі зайнятості міста Києва та Львівської області – по 11 тисяч вакансій, Дніпропетровської області – 5 тисяч, Київської – 4 тисячі, Одеської – 4 тисячі.

У ДСЗ зазначили, що зростання попиту роботодавців на працівників є свідченням поступового відновлення економічної активності країни. Адже ще торік на одне вільне робоче місце в середньому претендували 9 людей, тоді як сьогодні на одну вакансію претендують лише двоє шукачів роботи.

Зі зростанням кількості вакансій поступово загострюється дефіцит кадрів за окремими професіями. Враховуючи значні обсяги міграції населення за кордон, ринок праці вже найближчим часом зіткнеться з дефіцитом робочої сили.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!