Вчені створили тканину, яка охолоджує тіло в спеку

Інженери з університету Стенфорда розповіли про те, що змогли розробити унікальну тканину, за допомогою якої можна допомогти людям легше адаптуватися до високих температур, адже вона може охолоджувати тіло в спеку. Матеріал, крім того, що сприяє випаровуванню вологи, може також охолоджувати саму шкіру, повідомляє «Радіо24».

Згідно з опублікованими в журналі Science даними, можна зробити висновок, що недорога матерія на основі поліетилену, який складається з нанопористого волокна, може використовуватися також, як ключова частина одягу і при цьому охолоджувати тіло значно ефективніше.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Вчені запевняють, що цей матеріал недорогий і може з часом замінити натуральні і синтетичні волокна. Головне охолодити людину, а не будівлю, в якій вона знаходиться. Таким чином вдасться не тільки зекономити електроенергію, а й подбати про навколишнє середовище, – заявив провідний фахівець даного проекту Ен Кюї.

Новий матеріал дозволяє людині відчувати себе так, ніби температура повітря більш ніж на два градуси менше, ніж є насправді. Як і в натуральної тканини, волога на тілі зможе випаровуватися. Новий матеріал, крім цього, не перешкоджає тепловіддачі.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь