Вчені з’ясували, що люди лаються не через бідний словниковий запас

Люди, які часто і багато вживають у промові лайливі слова, роблять так не через бідність словникового запасу і нездатності висловити свою думку іншим чином
До такого висновку прийшли американські психологи, автори статті в журналі Language Sciences. Коротко про дослідження повідомляє The Independent, передає Еспресо.TV.
У ході експерименту вчені попросили студентів-добровольців за 60 секунд згадати і записати якнайбільше лайливих слів (а також, для порівняння, звичайних слів, наприклад кличок тварин).
Виявилося, що здатні згадати багато лайливих слів різного типу також знають і можуть швидко згадати максимум слів в інших лексичних категоріях. Іншими словами, гіпотеза про “бідність словникового запасу” матюкливих людей не підтвердилася.
“Зазвичай вважається, що зловживають лайливими словами люди ліниві, неосвічені, у них бідний словниковий запас і вони не здатні себе стримувати. Проте наше дослідження показало, що багатий набір табуйованої лексики є скоріше індикатором розвиненою мови, а не прикриттям її недоліків”, – зазначають автори статті.

Залишити відповідь