Верховна Рада прийняла закон про трудову міграцію

 

Верховна Рада України на засіданні підтримала в цілому закон про зовнішню трудову міграцію, необхідний для лібералізації візового режиму з ЄС.  За відповідний проект закону №2330а у другому читанні і в цілому проголосували 304 парламентарія, повідомляє Корреспондент.net.

Законом визначається, що зовнішня трудова міграція – це переміщення громадян України, пов’язане з перетинанням державного кордону України з метою здійснення оплачуваної діяльності в державі перебування.

Відповідно до закону, трудові мігранти та члени їх сімей в період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні відповідно до законодавства України.

Дія закону не поширюється на українців, які шукають або отримали притулок в країні перебування, які навчаються або підвищують кваліфікацію за кордоном, на дипломатів.

У законі виписані права та соціальні гарантії трудових мігрантів та членів їх сімей. Відповідно до нього, права трудових мігрантів, зокрема на належні умови праці, нагороду, відпочинок та соціальний захист, регулюються законодавством держави перебування і міжнародними договорами України.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Залишити відповідь