Верховна Рада вперше відмовилася заборонити перевірку ЗМІ перед виборами

 

Ще до початку виборчого процесу Дніпропетровська обласна організація Національної спілки журналістів України звернулася до ряду народних депутатів України з проханням ініціювати ухвалення Верховною Радою Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2015 року.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Згідно з проектом постанови, у передвиборний період з метою усунення правових, економічних та організаційних перешкод у висвітленні передвиборчої кампанії, адміністративного тиску на редакції газет, радіо та телебачення запроваджувався мораторій на перевірки ЗМІ.

Але цього разу Верховна Рада України вперше відмовилася проголосувати за заборону перевірок ЗМІ перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня цього року.

Відповідну постанову спікер Володимир Гройсман намагався поставити на голосування 9 жовтня, у п’ятницю зранку, однак парламентська зала була напівпорожня – кнопку не натиснули навіть 200 депутатів.

Зазначимо, що спікер Володимир Гройсман від імені парламенту звернувся до уряду, керівників Державної фіскальної служби та Нацради з питання телебачення і радіомовлення з проханням не проводити перевірку ЗМІ у цей період.

Тож сподіваємося, що у передвиборчий період все ж таки будуть створені сприятливі умови для роботи редакцій газет, радіо та телебачення.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь