У Дніпрі відкрили майданчик для вигулу та дресирування собак (Фото)

Гострий нюх та швидку реакцію демонстрували поліцейські собаки на відкритті першого у Дніпрі майданчика для дресирування собак. Крім мешканців району зі своїми чотирилапими вихованцями на свято приїхали поліцейські кінологічного центру зі службовими собаками. Для роботи в поліції ці собаки навчені не тільки загальному курсу дресирування, а й мають спеціальні професійні навички. Повідомляють на сайті ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Інспектор-кінолог Євген Панасюк показав власникам собак вміння свого вихованця затримувати умовного правопорушника. Німецька вівчарка Піт за командою зривається в напрямку «злочинця» та хапає за руку. Відпускає порушника тільки при наближенні свого наставника.

Німецька вівчарка Дінар, натренована для пошуку зброї та вибухових речовин, вправно впоралася із завданням. З декількох ящиків вона одразу обрала той, де була умовна вибухівка. А лабрадор-ретривер Кая, навчена винюхувати заборонені наркотичні речовини, підвела кінолога Ірину Мішалову до жіночої сумочки, де зберігалися «наркотики».

Відкриття муніципального майданчика для вигулу та дресирування собак відбулось 17 листопада у парку Новокодацькому.