Волонтери в Одесі роблять для незрячих 3D-макети пам’яток міста

Одеські волонтери створюють мініатюри відомих місць у проекті “Макети пам’яток для людей із порушеннями зору”. 3D-моделі зі спеціального пластику відтворюватимуть у зменшеному розмірі пам’ятки Одеси. Пише life.pravda.com.ua.

“Пам’ятник Дюку або Воронцову, Оперний театр, Потьомкінські сходи – це тільки мала частка “візитних карток” Одеси, за якими її впізнають і люблять. Є ті, хто живуть усе життя в Одесі, але тільки чули про них. Ми хочемо допомогти людям з порушеннями зору дізнатися краще місто або навіть її відкрити для себе за допомогою 3D-макетів. Їх ми передамо в музеї або в спеціалізовані установи – школи, де вчаться діти з порушеннями зору”, – йдеться в описі проекту.

Зараз уже готовий макет Одеського театру опери і балету. Автори ініціативи спершу сконтактували зі спеціальними установами для незрячих людей, щоб визначити, які саме макети необхідні.

Модель Одеського оперного театру стала пілотною і незабаром її передадуть в інтернат для людей із проблемами зору. Отримавши відгуки й пропозиції, розробники продовжать втілювати свою ідею. Усього заплановано створення 5 моделей. Виготовлення однієї триває 2 дні. В реалізацію всього проекту розробники заклали 4 000 гривень, оскільки створення одного макету коштує 800 гривень.

Залишити відповідь