Всі країни – в одному парку. Як Дніпропетровськ відзначить День туризму

У найближчу неділю Дніпропетровщина відзначить Всесвітній день туризму. Найяскравіші заходи пройдуть у дніпропетровському парку імені Т.Г. Шевченко. Родзинка свята – екскурсії-фантасмагорії. Групи гідів-аматорів прямо в парку проведуть екскурсії по різним країнам та містам області. Про це повідомила заступник начальника управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Світлана Світлічна.

«Ми запропонували студентам дніпропетровських вишів та учням шкіл обрати улюблене місце в парку і за допомогою фантазії, кмітливості і декорацій представити в ньому якусь країну, – розповіла Світлана Світлічна. – Будь-який бажаючий зможе побувати в різних куточках світу, не покидаючи Дніпропетровськ».

Гіди-аматори розкажуть про визначні пам’ятки на мовах країн, які вони обрали. Але гостям свята перейматися не варто – побороти мовний бар’єр допоможуть перекладачі.

Вже 14 молодіжних команд зареєструвалися на участь у цій програмі: «Студенти гуманітарного університету, університету культури і мистецтв, університету ім. Альфреда Нобеля і старшокласники». Які країни представлять команди – стане сюрпризом.

Крім того у парку Шевченка проведуть безліч майстер-класів: з Петриківського розпису, ліплення з глини, національного боді і фейс-арту. У Літньому театрі – сучасні і традиційні танці та пісні. Зустрічати гостей біля колонади буде електронний гід «Мар’яна» – голограма дівчини, яка зараз вітає відвідувачів історичного музею.

День туризму пройде 27 вересня, з 12:00 до 17:00.

Залишити відповідь