Вже 94 роки на варті здоров’я мешканців Дніпра: лікарня з багатою історією

У Дніпрі свій 94-й день народження відмічає Міська клінічна лікарня №9 – одна з небагатьох медичних установ нашого міста, яка почала свою роботу ще до Другої світової війни. Історія лікарні починається в далекому 1926 році. Саме тоді, під час мітингу трудящих, урочисто заклали першу цеглину в майбутню медустанову. Вона з’явилася на місці колишньої поміщицької садиби. У тому ж році в лікарні почала працювати амбулаторія.

Відмічає ударною працею на своїх робочих місцях. Пандемія COVID-19 внесла свої корективи не тільки в трудові будні колективу лікарні. Про це працівники повідомляють на своїй сторінці в соцмережі.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Ми вже навчаємося он-лайн, і навіть святкуємо он-лайн. Екстремальні ситуації – це завжди випробування для команди, екзамен для кожного її члена, екзамен на професіоналізм, екзамен на чуйність і благородство.
На базі терапевтичного корпусу лікарні розгорнуті ліжка для хворих на COVID-19. Ендокринологічне і кардіологічне відділення тимчасово перепрофільовані під ковідних пацієнтів. В реанімації борються за життя важких пацієнтів анестезіологи і реаніматологи.
До лікувального процесу в стаціонарі залучений медичний персонал амбулаторної служби і інших стаціонарних відділень. На допомогу приходять лікарі і медичні сестри сусідніх лікувальних закладів.
Добре, коли поруч друзі, коли відчуваєш підтримку.
А разом з цим в перинатальному центрі лікарні народжуються діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.
Ми такi рiзнi, але ми єдиний механiзм, який злагоджено працює, не втрачаючи креативного пiдходу до праці. Ми не втрачаємо оптимізму і завжди на позитиві!
Дев’ятка працює заради здоров’я громадян України”, – йдеться у повідомленні.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!