OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Взимку у нікопольському домі «сюрпризів» буде тепло, – Валентин Резніченко

Утеплити та відремонтувати житло. З такими нагальними проблемами мешканці одного будинку Нікополя в серпні прийшли на особистий прийом до очільника регіону Валентина Резніченка. Голова ОДА людей вислухав і запевнив: комунальні негаразди, що накопичувалися роками, будуть вирішені найближчим часом. Чекати довго не довелося – дім уже утеплили.
Мешканці триповерхівки, що по пр. Трубників, 44 у Нікополі, шуткують, що їм судилося жити в будинку «сюрпризів». Спочатку в домі обвалилися два житлові поверхи. Потім були проблеми з дахом. А згодом споруда почала розповзатися буквально на очах. Люди намагалися вирішити проблему, багацько чого зробили і власними силами: створили ОСББ, відремонтували під’їзд та покрівлю. Залишилося привести до ладу та утеплити фасад, бо у деяких місцях змістилася цегла й утворилися глибокі шпарини. Через це у квартирах «гуляв» постійний протяг.
Аби розв’язати гордіїв вузол, люди оббили чимало порогів. Допомоги не отримали. З останньою надією звернулися до керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. Очільник області не відмовив. Будівлю полагодили, утеплили і вже в листопаді вона засяяла новою фарбою.
«Коли люди звертаються до обласної влади – це вже крайній випадок. Це значить, що допомоги їм шукати ніде, і ми обов’язково повинні вирішити їх питання. Так було й з домом у Нікополі. Люди вирішували проблему самостійно як могли, а коли втратили надію, прийшли до обласної влади. Ми допомогли. Однак так не повинно бути. Більшість питань ЖКГ можуть і повинні вирішуватися на місцях», – зауважив Валентин Резніченко.
Так у Нікополі і сталось. Очільник регіону знайшов потрібні слова, щоб пояснити меру міста, – у першу чергу повинні вирішуватися проблеми людей. Кошти на ремонт будинку по пр. Трубників, 44 в міському бюджеті знайшлись. Фасад утеплено та пофарбовано. Вартість ремонту – близько півмільйона гривень.

Залишити відповідь