Як на Дніпропетровщині рятували знесиленого птаха (Фото)

У Кривому Розі співробітники Північного ГЗК врятували знесиленого від спеки лебедя, який спустився вглиб кар’єра у пошуках води та затінку й не міг самотужки вилетіти назовні.

Як розповіли на сайті Метінвесту, практично вже кожен колектив криворізьких гірників має свою історію порятунку пернатих, які нерідко помилково роблять зупинку у глибоких чашах гірничих виробок, де помічають воду. Втім, оманливий перепочинок обертається для птахів серйозною проблемою, бо вилетіти нагору із обмеженого бортами простору для них часто стає не під силу. Вочевидь така ситуація трапилася із лебедем, якого днями помітив водій автосамоскида Анатолій Кляцький.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Водій одразу ж доповів про побачене начальнику зміни. Водієві вдалося упіймати бідолаху і забрати до своєї кабіни. Кондиціонер та їжа допомогли дзьобатому трохи оговтатися та стати жвавішим. А далі вже доправили лебедя до води.

«Я саме їхав нашим серпантином до екскаватора на завантаження на горизонті – 255 метрів, як помітив на дорозі змученого лебедя. Він майже не тікав від машини, бо не мав сил. Це диво, що я побачив його з кабіни. Було зрозуміло, що птахові потрібна допомога, інакше він потрапить під колеса», – розповідає про ту ситуацію Анатолій Кляцький.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!