Як обрати камеру відеоспостереження?

Обираючи камеру відеоспостереження, необхідно враховувати кілька ключових факторів. Спеціалісти https://dahua-technology.com.ua/sistemy-videonablyudeniya-dahua/ готові розказати про основні та визначити їхню пріоритетність.

Тип камери

Існує безліч типів камер відеоспостереження: від традиційних аналогових до сучасних IP-камер. Аналогові камери працюють за принципом передачі сигналу по коаксіальному кабелю, а IP-камери — за допомогою мережевого кабелю. Останні сучасніші та функціональніші, оскільки дозволяють віддалено керувати нею та мають більшу кількість налаштувань. Ширший спектр їхніх можливостей створює оптимальні умови для високого рівня захисту території та приміщення.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Тип корпусу

Корпус камери може бути зробленим з різних матеріалів — металу або пластику. Вибір за цим параметром залежить від умов експлуатації камери. Якщо встановлюється в приміщенні, то можна обрати пластиковий корпус. А за умови, що на вулиці, то краще вибрати металевий корпус, оскільки цей матеріал стійкіший до впливу негативних факторів — опадів, УФ-променів та інше.

6475ac77f3fc6.webp

Особливості виконання

Камери можуть бути зробленими у різних форматах: купольні, бюджетні, зовнішні, внутрішні тощо. Купольні мають широкий кут огляду і менш помітні сторонньому погляду. Тоді як бюджетні мають меншу роздільну здатність. Але їх можна використовувати для спостереження за невеликими приміщеннями й при цьому не переплачувати за ті функції, які не плануєте використовувати в експлуатації.

Зовнішні мають стійкіший корпус і витримують негативний вплив навколишнього середовища. Тож саме такі моделі варто вибирати для спостереженням за територією. Ціль внутрішніх відповідає їхній назві — встановлюються всередині приміщення. Оскільки для них не передбачається тривалий негативний вплив навколишнього середовища, то в цьому випадку можна заощадити на корпусі.

6475abf1e765d.webp

Електроживлення камери

Камера може працювати від мережі 220 В або від PoE-інжектора. PoE-інжектор дозволяє передавати електричний струм та дані по одному кабелю, що робить установку камери зручнішою та ефективнішою.

Підключення камери до локальної мережі

Для підключення камери до локальної мережі можна використовувати різні протоколи — TCP/IP, HTTP, FTP, SMTP, SNMP тощо. Важливо врахувати, що камера повинна мати можливість підключення до мережі з високою швидкістю передачі даних.

Роздільна здатність або розмір зображення

Роздільна здатність камери визначає якість отриманого зображення. Чим вона вища, тим чіткіше картинка. Розмір зображення також важливий, оскільки визначає, скільки деталей буде видно в результаті.

Робота камери при поганому освітленні

Камера повинна мати можливість працювати при поганому освітленні. Для цього варто використовувати камери з ІЧ-підсвічуванням, які якісно знімають зображення, навіть в темряві.

Отже, обираючи камеру відеоспостереження, необхідно враховувати її тип та корпус, особливості виконання та електроживлення, наявність підключення до локальної мережі, роздільну здатність, якість роботи при поганому освітленні. Вибравши правильну камеру, забезпечите ефективне та надійне відеоспостереження, а отже і високий рівень безпеки певного об’єкта.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!