Як перемогти спеку: 5 найкращих напоїв для охолодження

У спекотні літні дні важливо обирати правильні напої, які допоможуть ефективно охолодитися та втамувати спрагу. Пропонуємо вашій увазі топ-5 найкращих напоїв для цього.

1. Лимонний настій

Ідеальним і абсолютно нешкідливим переможцем спраги є лимонний настій. Його легко приготувати, розбавивши у склянці води сік четвертинки лимона, ложку цукру та дрібку солі. Цей коктейль п’ють по кілька ковтків кожні півгодини.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

2. Чай

Чай теж добре вгамовує спрагу без згубних наслідків для організму. Чорний чи зелений, гарячий чи холодний – справа смаку. Хоча гарячий чай, як не парадоксально, набагато ефективніше вгамовує спрагу та охолоджує організм. Зелений чай, як запевняють вчені, захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. У будь-якому випадку важливо, щоб чай був свіжозавареним, неміцним, несолодким і бажано з часточкою свіжого лимона.

3. Квас

Завдяки корисним амінокислотам квас чудово і надовго вгамовує спрагу. А оскільки це ще й ферментований напій, він прискорює процеси травлення. Варто врахувати, що цими властивостями володіє лише натуральний квас. Магазинний напій у пластикових пляшках – лише черговий різновид газованих напоїв, напханий барвниками, підсолоджувачами та консервантами.

4. Свіжі соки

Без побоювань можна пити свіжі соки з овочів або фруктів з низьким вмістом цукру, трохи розбавлені водою. Для досягнення максимальної користі дієтологи радять вживати їх натще або за кілька годин до основного прийому їжі. Особливо корисний сік із стебел селери. Якщо випивати по 100 мл цього свіжого напою щодня, з почуттям постійної спраги можна попрощатися, як і з зайвими калоріями.

5. Кисломолочні напої

Кефір, айран, ряжанка, кисле молоко та інші варіації корисних кисломолочних напоїв незамінні в спеку. Вони не тільки добре вгамовують спрагу, але й чудово засвоюються організмом, а ще створюють ідеальну мікрофлору для шлунка і сприяють поліпшенню травлення.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!