Як підвищити гемоглобін: чотири ефективні способи

Низький рівень гемоглобіну може спричинити кисневе голодування та порушення роботи організму. Щоб уникнути негативних наслідків, важливо своєчасно підвищити рівень гемоглобіну.

1. Вживайте більше продуктів, багатих на залізо

Залізо необхідне для утворення гемоглобіну. Його можна отримати з таких продуктів:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Продукти тваринного походження (засвоюються на 25-30%):

  • червоне м’ясо
  • печінка
  • риба
  • яйця
  • сало

Рослинні продукти (засвоюються на 5-10%):

  • гречка
  • бобові
  • зелень
  • ягоди
  • чорний хліб
  • сухофрукти

Для профілактики анемії лікарі рекомендують вівсянку, шипшину, яблука та свіжовичавлені соки.

2. Споживайте більше вітаміну С

Вітамін С сприяє засвоєнню заліза, тому варто додати до раціону:

  • цитрусові
  • солодкий болгарський перець
  • ківі
  • шипшину
  • зелень
  • квашену капусту

3. Уникайте продуктів, які заважають засвоєнню заліза

Деякі продукти, навпаки, погіршують засвоєння заліза, тому їх варто обмежити або виключити:

  • шоколад
  • натуральна кава
  • сир
  • згущене молоко
  • продукти з білого борошна

4. Використовуйте фітопрепарати

Допомогти підвищити рівень гемоглобіну можуть натуральні фітокомплекси, що містять залізо, вітаміни та екстракти корисних рослин.

📌 Дотримання цих рекомендацій допоможе підтримати здоровий рівень гемоглобіну та запобігти дефіциту заліза.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *