Як правильно варити каву в турці: секрети приготування
Кава — це вишуканий напій, який люблять майже всі, але правильно готувати вміють одиниці. Зазвичай його варять у турці (її ще називають джезва). Як же правильно варити каву в турці. Розповідає ks.ridna.ua.
Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьми бутильовану, фільтровану воду, адже вона — основа нашого напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще звари каву в два прийоми, щоб вона не вилилася на плиту.
- Перемели кавові зерна в кавомолці і засип їх в турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще перемолоти свіжу.
- Налий воду (можна відміряти потрібну кількість чашками), додай за потребою цукор і постав на слабкий вогонь. Нікуди не йди від турки, інакше ризикуєш прогавити важливий момент.
- Тепер дивись уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводь напій до кипіння — це зіпсує його.
- Зніми турку з вогню і дай піні опуститися. Можна перемішати каву лише один раз.
- Знову постав каву на плиту. Можна повторити процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Таким чином, смак кави стає насиченішим і щільнішим.
- Залиш каву на кілька хвилин настоятися.
- Важливо прогріти чашки перед тим, як налити в них ароматний напій. Налий у них окріп, залиш на кілька секунд і вилий. Тепер можна розлити каву разом з піною.
Фото tochka.net