Дієтологи пояснили, як правильно зберігати хліб

Майже 100 кг хліба в середньому з’їдає за рік один українець, порахували в Держстаті. Білий, сірий, чорний, з висівками – кожен вибирає різний і зберігає по-своєму. Пише ukrhealth.net.

Дієтологи кажуть, що найкорисніший – житній хліб. Він добре зберігається і очищає організм завдяки високому вмісту клітковини. Зміцнити імунітет допоможе хліб з висівками і різними насінням.

Пшеничний хліб опинився в кінці рейтингу поживності. У такий буханець найчастіше додають відбілювачі і розпушувачі. Від них нам тільки шкода, як і від тостового хліба.

Уникати потрібно і популярного сьогодні бездріжкового хліба. Це чистої води маркетинговий хід, кажуть професійні пекарі. Хліб без дріжджів краще пекти вдома, тоді можна нічого не боятися.

Купувати хліб краще у фірмових магазинах або маркетах, але ні в якому разі не на стихійних ринках. Там практично кожен другий буханець – підробка, кажуть експерти.

Неприємності будуть і від хліба в пакетах, особливо нарізаного. Плівка створює парниковий ефект і буханець швидко пліснявіє. Щоб цього не допустити, виробники додають в тісто спеціальні речовини.

Зберігати хліб найкраще в паперових пакетах або тканині. А якщо в хлібниці, то тільки в пластиковій. У дерев’яній швидко розвиваються цвіль і грибок. Буханець також можна нарізати і заморозити.

Щоб хліб не псувався, краще купувати його невеликими порціями і відразу з’їдати. Рекомендована денна норма для дорослої людини – 2-3 скибочки. Так ви не розтовстієте і отримаєте необхідну дозу вітамінів.