Як зекономити 2 млн. грн. на опаленні? Знають в Дніпропетровській ОДА

 

У Петропавлівському районі завершили модернізацію 4 котелень. Вони тепер працюватимуть на солом’яних пелетах. Вартість модернізації цих котелень – 4 млн. грн. Економія за рік – близько 2 млн. грн. Як заощадити на опаленні, забезпечити тепло в приміщенні та підтримати вітчизняного виробника, розповів очільник регіону Валентин Резніченко.

2 школи та 2 лікарні Петропавлівського району цієї зими не знатимуть холодів та заощаджуватимуть на опаленні. Тут перевели 4 котельні на альтернативне паливо. Топитимуть екологічно чистим паливом.
Кілька років тому місцевий фермер вирішив зайнятися виготовленням брекетів для котельних. Різновидів сьогодні в нього багато, а найдешевший – з соломи. Це й зрозуміло, район то аграрний. Тому одна за одною котельні Петропавлівщини переводять на солом’яні пелети. Минулоріч – 2 котельні, цьогоріч – 4, на наступний рік вже запланували – 3.
У районі вже підрахували, що заощаджуватимуть в рік близько 2 млн. грн. Вартість 4 котельних – 4 млн. грн. Це обласні, районні та спонсорські кошти.
«Петропавлівщина – це приклад переходу на автономне опалення. Тепло в лікарнях та школах тепер не залежить від поставок газу чи вугілля. Тут вирощують зерно, а соломою опалюють приміщення. Загалом цьогоріч на Дніпропетровщині вже переведено на альтернативне паливо 7 котельних. Наступного року модернізуємо ще 12. І це лише за обласний кошт», – наголосив Валентин Резніченко.
За словами очільника регіону, всі керівники міст та районів повинні передбачити в місцевих бюджетах-2016 кошти на модернізацію котелень.
«Модернізація котельних, як снігова лавина. Переоснащуємо одну, заощаджуємо на пальному і на ці кошти модернізуємо наступну», – додав Валентин Резніченко.
Наразі на Дніпропетровщині вже працює на альтернативному паливі близько 20 котельних.

Залишити відповідь