Євросоюз ввів в обіг нову банкноту номіналом 20 євро

Країни єврозони з 25 листопада ввели в обіг нову банкноту номіналом 20 євро. Про це йдеться в повідомленні Європейського центрального банку (ЄЦБ). Пише “Українська правда”.

Нова купюра відзначається посиленим захистом, зокрема, для неї характерне “портретне віконце” біля голографічної стрічки, що стає прозорим, якщо банкноту піднести до світла. У “віконці” зображено портрет Європи – персонажа грецької міфології, який видно з обох боків банкноти.

“Готівка була і залишається важливим платіжним засобом. Ввведення нових 20 євро є відчутним доказом цього”, – сказав член виконавчої ради ЄЦБ Ів Мерш.

Нових банкнот надруковано на суму 4,3 млрд євро. Очікується, що вони поступово замінять “двадцятки” попереднього зразка, які залишаються чинними.

Як зазначає “Німецька хвиля”, при введенні в обіг нової банкноти номіналом 5 євро у травні 2013 року спочатку виникли певні проблеми: споживачі не могли оплатити, наприклад, квитки в автоматах, оскільки їхнє програмне забезпечення не було вчасно змінене.

Наступним кроком в ЄЦБ планують оновити банкноту номіналом 50 євро, однак рада ЄЦБ поки не встановила конкретної дати впровадження нової купюри.

Залишити відповідь