Юристи консультують: Як отримати ліцензію на торгівлю алкоголем і тютюновими виробами

Я збираюсь здійснювати торгівлю пивом та цигарками у власному кіоску. Які документи для цього необхідно отримати та скільки це буде коштувати?

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів.

Ліцензія на алкоголь та тютюнові вироби (роздрібна торгівля) видається територіальними підрозділами Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної Податкової Адміністрації України.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень (можлива поквартальна оплата в розмірі 2000 гривень, в цьому випадку дію ліцензії необхідно щоразу подовжувати) на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що знаходиться у місці торгівлі; на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі – 2000 гривень на рік (з можливою поквартальною оплатою в розмірі 500 гривень), а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, – 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), на кожний окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, і 250 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Для отримання ліцензії необхідно подати заву зразок якої можна отримати у фіскальній службі за Вашим місцем обліку. У заяві про видачу ліцензії повинно бути зазначено вид господарської діяльності, на провадження якого Ви маєте намір одержати ліцензію (роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами). У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю  алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів  розрахункових  операцій  (книг  обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.У заяві на видачу ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами зазначається адреса місця торгівлі.

Якщо у Вас виникли запитання телефонуйте – (050) 571-21-50; (097) 241-56-34; або пишіть запитання: dnepropetrovsklawyer@gmail.com і ми дамо вам відповідь.

Фото news.dtkt.ua.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь