Зруйноване житло: у Дніпрі триває прийом документів

У Дніпрі продовжують приймати заявки  на отримання компенсації за зруйноване або пошкоджене житло за програмою «єВідновлення». Найчастіше по таку допомогу звертаються мешканці прифронтових міст зі статусом ВПО.  Подати документи на отримання відшкодування можна в міських ЦНАПах. Повідомляють у Дніпровській міській раді.

Аби подати заявку на отримання компенсації за пошкоджене або зруйноване житло, необхідно мати документи, що посвідчують особу заявника, та електронну пошту. За цей рік через міські ЦНАПи було зареєстровано понад 600 таких звернень.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Є люди, в яких не залишилось жодних документів. Ми їх теж приймаємо, якщо в них є хоча б фотографія документів або їхня електронна версія. Обробка заявки триває від 10 до 30 хвилин. Зараз у нас дуже великий потік людей, які звертаються по допомогу. За день приймаємо до 50 заяв на отримання відшкодування за пошкоджене житло», – поділилась Анна Акопова, заступниця начальника відділу ЦНАП «Правобережний».

Максимальний розмір компенсації за пошкоджене житло – 200 тисяч гривень. Також,  в окремих випадках,  потерпілі можуть отримати житловий сертифікат на придбання нової домівки.  Порядок отримання відшкодування визначений постановою Кабміну № 381 від 21 квітня 2023 року.

До ЦНАП мешканці звертаються і для отримання безоплатної правничої допомоги. Її у закладі надає спеціаліст департаменту правового забезпечення міськради. Консультації проводяться в понеділок і п’ятницю з 10:00 до 13:00.

«Питання, з якими звертаються мешканці, дуже різні – земельні, сімейні, процесуально-цивільні, навіть інколи кримінальні. Якщо під час прийому у людини виникає потреба в правничій допомозі, вона може її отримати», – розповіла Світлана Конарева, заступниця начальника управління – начальниця відділу захисту інтересів територіальної громади міста у судах у цивільних та господарських справах управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення міськради.

Спеціаліст департаменту правового забезпечення міськради надає правові консультації у ЦНАП «Правобережний» по понеділках. У ЦНАП «Лівобережний» – по п’ятницях.  Для дистанційної правничої допомоги потрібно написати на електронну адресу pravo@dniprorada.gov.ua або в особисті повідомлення департаменту правового забезпечення у фейсбук https://www.facebook.com/ pravo.dniprorada.gov.ua чи інстаграм https://instagram.com/prav.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!