1:0 на користь опозиції: суд відпустив Петра Порошенка без жодних зобов’язань

Близько 10 тисяч осіб знову зібралися 8 липня біля Печерського суду у Києві, щоб сказати свої рішуче «ні» політичним репресіям та підтримати п’ятого президента України Петра Порошенка під час судового засідання. До небайдужих українців також долучилася й команда «Європейської Солідарності» Дніпра.

Серед присутніх на мітингу: ветерани, волонтери, політичні в’язні Кремля, інтелектуали, культурні діячі та політики. Проти політичних переслідувань Петра Порошенка виступив і український режисер Олег Сенцов, якого 5 років утримував режим Путіна. Він зазначив, що справа проти Порошенка — повернення в часи Януковича, що є поганим сигналом для наших західних партнерів про стан справ в Україні. В свою чергу п’ятий президент України підкреслив, що боротьба відбувається не за Порошенка, а за Україну і демократичні цінності.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Ця боротьба не за Порошенка, це наша боротьба за Україну. Це наша боротьба за демократію, за верховенство права, за рух в Європу. І це наша боротьба за те, щоб не дати цим злочинцям перетворити державу в Російську Федерацію, приєднати Україну до Росії, здійснити мрію «п’ятої колони», яка зараз прорвалася до влади», — зазначив п’ятий президент України Петро Порошенко.

Цього разу засідання тривало понад 6 годин. Тисячі українців слухали промови спікерів, співали українських пісень та з завмиранням серця дивилися онлайн-трансляцію з зали суду.
За словами голови Дніпровського міського осередку «Європейської Солідарності», депутата ВР 8-го скликання Тетяни Ричкової, численна команда «Європейської Солідарності» Дніпра вже втретє приїхала до Києва підтримати Петра Порошенка та протистояти свавіллю й беззаконню чинної влади.

«Ситуація з політичними переслідуваннями, що склалася наразі в Україні, викликає занепокоєння та гнів одночасно. В демократичній країні не має місця незаконним звинуваченням та репресіям політичних опонентів, патріотів, військових, — зазначила Тетяна Ричкова. — Ми не мовчатимемо, доки чинна влада зводить нанівець все, що українці виборювали впродовж останніх 6 років. Ми виходитимемо на вулиці, тут і по всій Україні, щоб відстояти свої права та справедливість».

Попри три засідання, скандальний Печерський суд не обрав запобіжний захід п’ятому президенту Петру Порошенку у справі з призначенню заступника керівника Служби зовнішньої розвідки. Суддя Вовк залишив без розгляду подання прокурорів, підтвердивши повну відсутність складу злочину і політичні мотиви справ проти Порошенка. В пожежному порядку Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування, попри дозвіл суду продовжити розслідування ще на три місяці.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!