17 липня. Цей день в історії

Сьогодні друга річниця авіаційної катастрофи рейсового пасажирського літака Боїнг-777 компанії «Малайзійські авіалінії», що летів за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур.

Внаслідок цієї трагедії загинули 298 людей – усі пасажири та екіпаж. Літак було збито у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на Сході України. За кількістю жертв ця авіатроща стала найбільшою в історії України.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також сьогодні в Україні сьогодні професійне свято – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, яке відзначається щороку у третю неділю липня згідно з Указом Президента від 27 червня 2006 року.

40 років тому (1976) на південній околиці Києва,  поряд з  історичним  селищем  Пирогів відбулось урочисте відкриття Музею народної архітектури і побуту УРСР (нині – Національний музей народної архітектури та побуту України).

Ювілеї дня

170 років від дня народження Миколи Миколайовича Миклухо-Маклая (1846-1888), відомого мандрівника, вченого і громадського діяча.

145 років від дня народження Філарета Михайловича Колесси (1871–1947), українського фольклориста, композитора, музикознавця, літературознавця, академіка.

70 років від дня народження Юргена Флімма (1941), відомого німецького театрального режисера, з 2010 року директора Берлінської державної опери, художнього директора Зальцбургзького музичного фестивалю.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь