3 мільйони абонентів та 323 міста – результати роботи 3G Київстар за три місяці

Київстар запустив 3G-мережу у першому місті 8 червня – у Львові. За три місяці компанія покрила мережею 15 обласних центрів, а загалом – 323 населених пункти. Швидкісним мобільним інтернетом вже скористалися 3 млн абонентів Київстар. В цілому, проект запуску тривав 9 місяців, і відтепер робота 3G-мережі Київстар переходить від проектного режиму до операційного.

Київстар відкриває 3G-мережу у нових містах щотижня. За три місяці з моменту запуску кількість покритих населених пунктів зросла до 323 у 17 областях, серед яких 15 обласних центрів, включно Київ. На їх території проживають близько 11,5 млн людей – чверть населення країни.

За перші три місяці послугою швидкісного мобільного інтернету в 3G-мережі скористалися близько 3 млн осіб. Сьогодні вже близько 1 млн абонентів щодня користуються 3G-інтернетом. Найбільше користувачів знаходиться у Києві, Дніпропетровську та Одесі.

Щоденно кожен 3G-абонент використовує в середньому 32 Мб даних, що вдвічі більше, ніж у мережі 2G. Найактивніші користувачі – у південних містах Чорноморка та Очаків на Миколаївщині та Лазурне на Херсонщині, а також на інших чорноморських курортах. Перебуваючи на відпочинку, абоненти використовують понад 70 Мб інтернет-трафіку на добу.

Для реалізації проекту запуску 3G в Україні на якісному рівні у Київстар було сформовано спеціальний 3G-офіс. Команда професійних менеджерів відповідала за планування, будівництво мережі та комерційні запуски.

«У січні 2015 року ми створили в компанії проектний 3G-офіс, зібравши з числа співробітників найкращих менеджерів. Ця команда працювала над плануванням запусків населених пунктів, координувала та відповідала за роботу проекту практично в режимі «24/7». Окрім 3G-офісу, над проектом працювали ще сотні людей – усім їм ми виплатили за їх досягнення додатковий бонус у розмірі однієї місячної зарплати, – зазначив Петро Чернишов, президент Київстар. – Проект такого масштабу раніше не проводився в Україні: за час його реалізації команда Київстар отримала унікальний досвід».

Відтепер Київстар закриває проектний 3G-офіс, усі його співробітники повертаються до підрозділів, у яких вони працювали раніше. Робота та подальше розгортання 3G переходить від проектного режиму до операційного.

На сьогодні 3G-мережа Київстар – найбільша мережа третього покоління серед GSM-операторів України, і вона постійно зростає. Нині компанія проводить технічне тестування мережі ще у 38 містах країни.

Залишити відповідь