5 корисних продуктів жовтня
Завтра – другий місяць осені. «Вісті Придніпров’я» пропонують Вам 5 корисних продуктів жовтня, які стануть чудовою профілактикою різних захворювань.
- Лісові гриби
Сезон збору лісових грибів – кінець вересня-початок жовтня. Цей продукт є чемпіоном за вмістом білка. У грибах також містяться вітаміни групи В, які необхідні для красивої шкіри, волосся і зубів. Калій в грибах – важливий мікроелемент для роботи серцево-судинної системи, а цинк допомагає в нормалізації обміну речовин. Гриби можна запікати в духовці, смажити, готувати на грилі і маринувати. Це відмінний гарнір до рибних і м’ясних страв. ВАЖЛИВО! Лісові гриби не рекомендується купувати на стихійних ринках, так як є ймовірність придбати неїстівний продукт.
- Гарбуз
У 100 г гарбуза міститься всього 23 ккал, саме тому продукт сміливо можна вживати тим, хто сидить на дієті. Продукт також багатий каротином (в 4 рази більше, ніж у моркві), вітамінами С, Е, ЗЗ, В1, В2, а також калієм, магнієм, цинком і фтором. Гарбуз можна в свіжому вигляді додавати в салати, запікати з цукром в духовці, варити крем-суп і в карамелізувати для десертів. Цей продукт не тільки корисний, а й дешевий (1 кг – 2 грн)
- Калина
Калина корисна великим вмістом вітаміну С. Цей продукт необхідно вживати в жовтні для профілактики простудних захворювань. У ягоді також містяться дубильні речовини, які необхідні для правильної роботи травлення. Калину у свіжому вигляді можна додавати в чай, а також запікати з м’ясними продуктами і варити варення.
- Інжир
У жовтні є чудова нагода побалувати себе свіжим інжиром. Цей солодкий продукт містить 80% води, 0,5% жирів, 1,3% білків, 13% вуглеводів і інші корисні речовини. Плід корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, для профілактики серцево-судинних і простудних захворювань. Інжир можна вживати як перекус, додавати в салати та десерти.
- Виноград
Синій, білий і рожевий виноград – продукти жовтня. У ньому міститься велика кількість антиоксидантів, аскорбінова кислота, вітамін В, Р, С, калій і інші необхідні організму речовини. Виноград піднімає імунітет в холодну пору року і захищає нашу шкіру від сухості. Продукт можна додавати в салати, м’ясні страви чи десерти.