5 продуктів, які вбережуть вас від зневоднення

Зволоження відіграє важливу роль у всіх функціях нашого організму. Без достатньої кількості вологи ви не отримаєте чистої сяючої шкіри, блискучого волосся, здорового травлення та нормального обміну речовин, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Зневоднення може викликати неприємні симптоми, як от проблеми з травленням або нудота, або ж підвищити ризик теплових ударів та інших уражень, пов’язаних з високою температурою. Тому важливо пити достатньо води, а також вживати фрукти та овочі з високим вмістом вологи. Вони не тільки захистять вас від зневоднення, а і забезпечать ваші щоденні потреби в багатьох поживних речовинах.

Одним з таких продуктів є кавун. Це популярний літній фрукт, який чудово освіжає, якщо вживати його охолодженим. Кавун містить 92% води та 6% цукру, який надає йому солодкого смаку. У спеку кавун може забезпечити вас достатньою кількістю води.

Якщо ж ви не надто любите солодке, а обираєте бутерброди та салати, обов’язково включіть до них помідори. Їх можна їсти як в сирому вигляді, так і термічно обробленими, в обох варіантах вони дуже смачні. Помідори містять 93-95% води, також вони багаті на залізо, калій та кальцій.

Ще одна обов’язкова складова літніх салатів – це огірки. Вони містять 95% води, їх вживають у сирому вигляді, або ж використовують їхній сік для виготовлення освіжаючих напоїв.

Броколі – це також смачний та корисний овоч з високим вмістом води. Її в броколі близько 91%. Броколі зазвичай вживають відвареним у складі салатів чи як додаток до макаронів. Крім того, броколі часто входить до складу запіканок.

Також, високим вмістом води може похизуватись болгарський перець. Він робить наші літні салати надзвичайно барвистими, оскільки має яскравий червоний, жовтий чи зелений колір. Болгарський перець містить 92% води, його можна їсти як сирим, так і тушкованим, запеченим чи смаженим.

 

Фото: pixabay