5 типів людей, які сильніше привертають комарів

Вчені відзначають, що не всі люди для комарів однаково апетитні. Є 5 типів людей, яких крилаті кровососи атакують частіше за інших, повідомляє ukrhealth.

Люди з підвищеним цукром в крові. Так, комарі воліють «солодку» кров як більш поживну. В цьому плані бажана здобич для них – ласуни, діабетики.

Спортсмени. В їх організмі активно виробляється молочна кислота, яка для комарів є чимось на подобі дуже привабливого десерту.

Люди із зайвою вагою. Комарів приваблює вуглекислий газ, який видихається людиною, а найбільшу кількість вуглекислого газу виділяють люди з найбільш великими габаритами тіла.

Люди з першою групою крові. Дослідження, опубліковане в журналі «Медична ентомологія» у 2004 році, показало, що комарі віддають перевагу першій групі крові іншим. При цьому, з’ясували вчені, приблизно у 85% людей є гени, “завдяки” яким їх організм подає сигнали, що дають комахам можливість розпізнавати групу крові своїх жертв.

Люди в чорному. В результаті свого дослідження ентомологи з Університету штату Флориди прийшли до висновку, що при пошуку жертви комарі використовують не тільки нюх, але зір. Ці комахи, як виявилося, розрізняють чорний, синій і червоний кольори. На людей в одязі цих квітів вони нападають частіше, вважають фахівці.

Вчені нагадують, що комарі можуть розносити енцефаліт подібно до кліщів. Медики рекомендують гуляти подалі від води і не забувати користуватися засобами, що відлякують комарів.