57 тисяч українців скористалися програмою єВідновлення для відбудови житла

Завдяки державній програмі єВідновлення, понад 57 тисяч громадян України отримали фінансову допомогу для ремонту та купівлі житла, яке було пошкоджене внаслідок бойових дій. Всього програмою було виплачено понад 11 мільярдів гривень.

Цей проект, розроблений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації, став одним із ключових інструментів у процесі відновлення постраждалих регіонів. Михайло Федоров, Віце-прем’єр-міністр та Міністр цифрової трансформації, наголосив на унікальності та ефективності єВідновлення, відзначивши високий рівень прозорості та мінімізацію корупційних ризиків завдяки застосуванню цифрових технологій.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зокрема, 54,5 тисяч осіб отримали кошти на відновлення пошкодженого житла, а 2,8 тисячі — на покупку нових домівок. Програма також сприяла підтримці місцевого бізнесу, оскільки кошти можна витрачати лише у будівельних магазинах та у підрядників, зареєстрованих через портал Дія.

Запуск єВідновлення у травні 2023 року дозволив громадянам отримати до 500 тисяч гривень на відновлення житла та сертифікати на купівлю нового, ставши важливим кроком у забезпеченні житлових потреб українців під час війни.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!